5 greșeli pe care ar trebui să le eviți atunci când începi să coși un articol textil

Pe vremea când eram și eu începătoare în ale croitoriei, eram prea nerăbdătoare și am vrut să încep să cos și să creez tot felul de articole imediat, pentru că părea distractiv. Motivul pentru care am eșuat din nou și din nou a fost pentru că nu mi-am luat timp să aflu cum funcționează prima mea mașină de cusut și nici să testez tehnicile de cusut așa cum trebuie . Abia când mi-am făcut timp să-mi citesc manualele, să vizionez videoclipuri despre cum să folosesc corect mașina, să practic pe resturi de materiale textile, lucrurile au început să aibă sens pentru mine. Iar acum observ cu ușurință multe dintre greșelile pe care le făceam și eu la început, doar că acum le văd la cursantele mele aflate la început de drum.

Prima greșeală pe care o văd la cursantele mele începătoare în croitorie este că își cumpără o mașină de cusut cu mai multe funcții decât s-ar potrivi setului lor de abilități existente. Acest lucru tinde să creeze frustrare și să descurajeze o începătoare să continue învețe. O mașină de cusut decentă și cu funcții de bază va fi utilă pentru majoritatea proiectelor inițiale și nu ar trebui să te coste mai mult de 600 – 700 de lei. Vezi aici un model de mașină de cusut cu un pret acceptabil:

A doua greșeală pe care o văd des la cele aflate la început de drum este că încep să lucreze direct la proiecte de croitorie și cusut care depășesc nivelul lor de calificare. Din nou, acest lucru tinde să creeze frustrare și descurajare, ceea ce duce mai apoi la a nu-și mai dori să coase deloc. Pregătește-te pentru succes. Începe cu pași mici și lucrează pe măsură ce abilitățile tale progresează, deoarece pentru orice lucru care merită făcut este nevoie de timp!

A treia greșeală pe care am remarcat-o adesea este că începătoarele cred că trebuie să-și cumpere cele mai bune materiale disponibile pentru primul lor proiect. Îți recomand să începi cu un material ieftin, de bază, pentru că vei face greșeli. Cu cât materialul este mai ieftin, cu atât va fi mai puțin dureros când vei tăia greșit sau vei folosi o cusătură nepotrivită pe respectiva țesătură. Acestea fiind spuse, odată ce stăpânești tehnicile de cusut, poți trece la materiale mai scumpe și de calitate superioară.

A patra greșeală este că multe femei se apucă să lucreze la un proiect de croitorie fără niciun gând sau plan inițial despre cum îl vor finaliza și apoi renunță la cusut la jumătatea drumului, deoarece li se pare prea greu. Ca orice altceva din viață, dacă abordezi ceva cu un plan, este mult mai probabil să reușesti.

A cincea greșeală pe care o tot observ este este că de multe ori o femeie îmi scrie debordând de energie și dorința de a învăța croitorie, însă devine frustrată pe parcurs și renunță după ce a încercat puțin, dar nu a obținut rezultatele dorite. Acest lucru se întâmplă adesea atunci când urmează instrucțiuni legate de un anumit model, fără să se gândească la ce anume cere modelul înainte de a se apuca de proiect și se simte copleșita de complexitatea acestuia. Este important să îți iei timp și să urmezi cu atenție instrucțiunile de fiecare dată. De asemenea, este important să fii atentă la ceea ce îți cere tiparul, înainte de a te apuca de treabă.

Dacă nu ai la dispoziție un manual și nu poți găsi ceea ce ai nevoie online, am pus laolaltă mai multe cursuri cu lecții bine structurate care să te ajute să înțelegi și să înveți de la zero tot ce trebuie să știi în croitorie. În felul acesta nu te vei mai simți singură pe drum și vei reuși să eviți majoritatea greșelilor de început care te-ar putea face să te abați de la noua ta pasiune. Află mai multe detalii, apasă pe acest link  CURSURI CROITORIE  și alege un curs  ce ți se potrivește.

Meniu