Cum ai putea să-ți coși propriile haine la tine acasă în 10 pași simpli

Sfaturi utile pentru oricine vrea să își croiască propriile haine fără să aibe nevoie de croitor.

Selectează țesătura: alege o țesătură ușoară, subțire și de înaltă calitate, care îți place și cum arată, dar și cum se simte la atingere. Asigură-te că se potrivește cu designul pe care îl ai în minte. De asemenea, este posibil să dorești să speli materialul înainte, dacă este posibil, pentru a preveni “intrarea la apă” mai târziu, atunci când articolul este deja finalizat.

Folosește o pereche de pantaloni, o cămașă sau o rochie care ți se potrivește foarte bine pentru a nota corect măsurile tale: vei folosi această metodă în primă fază ca și ghid de obținere a măsurilor tale pentru a croi noul articol vestimentar.

Descarcă un tipar gratuit de pe internet pentru a-l marca pe țesătură: poți alege orice tipar de articol vestimentar simplu, cum ar fi o pereche de pantaloni, o cămașă sau o rochie creată doar din piese ușor de cusut.

Ai nevoie de o mașina de cusut. O mașină de cusut este un instrument esențial în croitorie. De asemenea, îți recomandăm să ai câteva perechi de foarfece, creioane și soluții pentru curățarea materialului în prealabil.

Decupează modelul în funcție de dimensiunea alocată pe țesătura: asigură-te că ai tăiat-o cât mai aproape posibil de marginile tiparului pentru a evita lucrările suplimentare inutile ulterior.

Coase împreună părțile principale folosind cusături în zigzag. Aceasta este cea mai simplă tehnică de cusut care poate fi aplicată diferitelor articole la care lucrezi, încă de la început, pentru a da forma inițială a articolului la care lucrezi. La final, asigură-te că ai folosit cusături drepte în loc de cusături în zig-zag, astfel încât să obții un finisaj perfect.

Utilizează cusătura “invizibilă” pentru a uni secțiunea mânecilor atunci când este necesar. Această cusătura îți permite să realizezi piese de îmbrăcăminte fără a arăta cusăturile.

Poți folosi cusătura “franțuzească” pentru finisare de efect. Această este o altă tehnică obișnuită de cusut, care poate fi aplicată pe majoritatea pieselor de îmbrăcăminte cu ușurință.

Este important să nu uiți să faci tiv pantalonilor sau rochiei, folosind o cusătură de tip overlock. Acest tip de  cusătură te ajută să eviți apariția marginilor sfâșiate ale materialului, în timp ce-ți faci hainele să pară cusute de un maestru croitor.

Utilizează cusături decorative atunci când este necesar: o cusătură în zig-zag poate fi aplicată pe îmbrăcăminte pentru a adăuga un plus de efect personalizat. Este frecvent utilizată pe tivuri și alte margini de țesătură.

Mai jos ai un video de prezentare despre cum să coși corect:

Dacă te-am făcut curioasă să îți dorești să încerci să creezi o piesă vestimentară cu mâinile tale și nu ești sigură că vei reuși de una singură, ți-am pregătit și un pachet de 2 cursuri de croitorie bine structurate, astfel încât să poți învăța totul de la zero, în timpul de care tu dispui în fiecare zi. Iar eu îți voi sta la dispoziție la fiecare pas cu răspunsuri la orice întrebare sau nelămurire ai avea.

Poți afla mai multe detalii aici: PACHET DUO

 

Meniu