Cum să coși perfect banda de pe linia taliei de la prima încercare

Atunci când lucrezi la o fustă nouă sau chiar o bluză cu bandă în partea de jos a abdomenului, banda pentru talie trebuie să fie cusută corect. Altfel, alte părți deja croite și cusute ale articolului vestimentar s-ar putea să nu se mai potrivească la fel de bine la final, când toate trebuie să se îmbine perfect. Poate sună ca ceva banal să reușești să coși o linie dreaptă, dar crede-mă, nu este! De exemplu, atunci când folosesc un material cu textură nouă, chiar și croitorii cu experiență vor încerca să folosească resturi de material pentru a testa și exersa de câteva ori înainte de a trece la executarea benzii perfecte pe linia taliei. 

Așa că, am decis să îți împărtășesc modul în care poți să coși și tu o bandă perfectă pentru fusta sau bluza ta, direct de la prima încercare.

De ce vei avea nevoie: o bucată de material (poate fi diferit de cel din care vrei să realizezi fusta sau bluza), cretă, riglă, foarfecă și o mășină de cusut.

Cum procedezi:

  1. Ia materialul și împăturește-l în jumătate, astfel încât fața materialului să fie la interior.
  2. Folosește o riglă și trage o linie dreaptă cu creta pe cele 2 capete, unde urmează să coși (asigură-te că linia trasată este la 1 cm – 1,5 cm de margine, pe fiecare latură a țesăturii).
  3. Așează țesătura împăturită pe masa mașinii de cusut și coase fiecare margine pe linia pe care ai trasat-o cu creta.
  4. După ce marginile sunt cusute, taie țesătura suplimentară (acel 1 cm – 1.5 cm de care vorbeam mai sus) de-a lungul liniei cusute, folosind rigla și o foarfecă ascuțită.
  5. Întoarce țesătura pe față și coase un nasture pe o parte și o agățătoare pe cealaltă parte a marginilor finisate.
  6. Așează banda pe fațafustei sau bluzei, astfel încât partea nefinisată (cea de jos) a benzii să corespundă cu marginea nefinisată a fustei/bluzei.
  7. Coase marginea nefinisată a benzii pentru talie împreună cu marginea inferioară a fustei/bluzei (asigură-te că marginile sunt suprapuse perfect și execută cusătura pe dosul fustei/bluzei).
  8. Întoarce fusta/bluza pe față și ridică banda pentru talie, presând-o ușor cu fierul de călcat pentru a da continuitate pieselor proaspăt cusute. 
  9. Felicitări, ai reușit să coși cu mâna ta prima bandă personalizată pentru linia taliei și ți-a ieșit minunat! 

Așadar, ai acum la dispoziție o lecție ușoară și rapidă despre cum să coși perfect o bandă pentru talie corect, de la prima încercare. Iar dacă vrei să înveți și mai multe tehnici de croitorie și cusut, poate ar fi o idee bună să arunci o privire peste cursurile de pe pagina mea, cu zeci de lecții la fel de simple și la obiect. Le-am pregătit special pentru ca oricine își dorește, să aibă șansa de a învăța croitorie într-un timp scurt și cu suport personalizat adecvat nevoilor fiecăruia. Poți vedea mai multe detalii aici: CURSURI DE CROITORIE

Pentru azi îți doresc o zi superbă și multă inspirație în proiectul tău de croitorie!

Meniu